Vi tar emot elever från nybörjare till erfarna ryttare.

Vi erbjuder även ridning för funktionshindrade info hittar du här. Undervisningen sker på våra trevliga ponnyer och hästar av varierande storlek.

Lektionsverksamheten bedrivs måndag-fredag. Schema över veckans olika lektionstimmar ser du här

På vår anläggning finns ett ridhus 20×60 m, två uteridbanor och härlig uteterräng.

Vi har en cafeteria i anslutning till ridhuset. Där kan du köpa kaffe, läsk, fikabröd, godis mm. På tävlingsdagarna kan du även köpa varm mat.

Cafeterian är öppen i samband med aktiviteter.

Skiss över vår anläggning ser du här

Ny på ridskolan?

Varmt välkommen till ridskolan du som är ny elev. Att komma helt ny kan vara svårt, därför finns här lite korta punkter som kan hjälpa er. Efter att du skaffat medlemskap och bestämt dig för vilken ridgrupp du ska rida i är det dags att komma till ridskolan.
Väst och hjälm finns att låna på klubben. Dessa tillhandahålls i stallbyggnaden.
Vilken häst/ponny som du tilldelas står på lektionslappar, inne i stallet i sadelkammaren.
Alla hästar ska sättas fast vid hantering!
Mellan gångarna finns sadelkammaren. Namnlappar finns på utrustningen eller vid anvisad plats.
Tänk på att respektera hästarna i deras hem, håll ordning, behåll hjälm på huvudet och håll avstånd mellan hästarna!

Uppsägning av din plats sker via mail
, du har 4 veckors uppsägning.

Behöver du mer information, kontakta kontoret via telefon eller mejl eller hugg tag i någon när ni kommer till stallet så får du hjälp!
info om hur du kommer i kontakt med oss hittar du här

Information lektionsridning:

• För att rida på ridskolan krävs ett medlemskap i ridklubben. Detta för att du ska vara försäkrad om olyckan skulle vara framme. Mer information om din försäkring finns i stallet. Fråga din instruktör. Mer info hittar du här.
  • Ridundervisningen består av skolridning i främst hoppning och dressyr enligt ett rullande schema, där svårighetsgraden i övningarna anpassas efter ryttarens utbildningsnivå.
  • I den ordinarie undervisningen ingår det 2 avsuttna teoritillfällen varje termin. Dessa går ej att rida igen utan måste tas igen på annan teorilektion.
  • Knatteridning man rider i mån av plats. Var här minst 15 minuter innan. Man kan föranmäla på telefonsvararen och har då förtur. går även att maila men då måste detta ske senast fredag kl.12.00. mer info hittar du här

Dressyr

Lektionsridning i skolridning/dressyr:

specialgrupp dressyr torsdagar

Vill du veta mer om våra dressyrlektioner, kontakta ridskolan på tel 0495-13538

Voltige

Vi har nu en liten voltigegrupp som tränar ihärdigt.
Dom har ibland öppen träning för dom som vill prova på

Vi ska försöka starta en grupp som alla kan vara med i framöver. Håll ögonen öppna och anmäl erat intresse till oss.

Hoppning

Lektionshoppning

Klubben har ett hopplag, ponny

Vill du veta mer om våra hopplektioner, kontakta oss på tel 0495-13538 eller maila

Working Equitation

Var 5:e fredag kör vi WE på lektionerna för den som vill vara med och testa.

kontakta Mia för mer info

Körning

Vi har idag inga lektioner i körning, men det finns några inom klubben som kör sina hästar.

Är du intresserad av körning?

Kontakta oss.